Sport og friluftsliv

Danskerne elsker grillmad

Grillen tages frem i mange anledninger

Undersøgelser viser, at danskerne er blandt de folkefærd, der griller allermest. Sprækkede frankfurtere og kartoffelsalat er en god dansk sommerret, som mange danskere hvert år glæder sig til at lave. Derudover bruges grillen, når der skal laves kød til større arrangementer eller for at give røgsmag til maden. I mange hjem bruges grillen året rundt, og det er bestemt ikke unaturligt, hvis julegåsen grilles.

Grillhygge

Ofte samles folk om at grille. Om sommeren leger børnene i haven, kvinderne sludrer og laver salater, mens mændene får en øl og griller både bøffer, pølser og brød. Grill forbindes med samvær med gode venner, og der er ingen tvivl om, at hyggen har haft indflydelse på grillkulturen i Danmark. Oftest er det ikke gourmetretter, der laves på grillen – men mad smager bare bedst, når det er lavet i naturen.

SHARE
Relaterede indlæg
Udvikling på højt plan
Book årets rejse
En plads til sin båd